Sagan om Mallorea

Ny serie på G! Läser nu första boken i Sagan om Mallorea, som är en fortsättning på Sagan om Belgarion som jag nyss läst. Hoppas på att den är lika bra och hittills efter 3-4 kapitel är jag inte direkt besviken. :D


           

MysMys!

Oj, vad jag sov alldeles för länge, gick och la mig för att vila vid 6 och vaknade halv 10! Tur att man inte skall till skolan imon, då hade jag varit rätt död om jag nu inte bara fortsatt att sova vill säga. Har väl inte gjort så mycket idag, vart i skolan, dragit runt på stan, åkt hem, suttit här och sovit då. Skall snart gå ut med Gissa och sen ge kaninerna sina kvällmorötter innan jag lär krypa ner i sängen igen. Imon kommer Karin, vill skall byta däck på hennes bil, så tänkte jag att hon skulle hjälpa mig städa kaninburar *skrattar elakt*. Nej men det slipper hon nog, är inte så många som behöver städas och det går vanligtvis ganska snabbt om jag inte medvetet segar för att boken är spännande. Går alltid och lyssnar sammtidigt nämnligen :D Men då får jag iaf skylla mig själv.

Måste visa en bild på mina nya myskläder. I brist på ett par långa mysbyxor kör jag trekvartsbyxor och lurviga knästrumpor. Erkänn snyggt?....not... MEN det är mysigt ^^




Fick mig ett gott skratt när Magnus visade mig torktummlaren idag. Hur ofta ser man en Pikachu och 2 jordgubbar flyga omkring?
Efterssom mitt sinne för humor är ganska så skummt...tog jag narurligtvis bilder på detta...

     

Jag vet att mina inlägg inte är så roliga, men det är ju faktiskt frivilligt att läsa dom :D

Presentkort är till för att användas!

Idag har jag använt upp hälften av presentkorten sen helgen! Det blidde nödvändiga saker även denna gång....eller kanske inte så nödvändiga alls, det beror på hur man ser på det :D

Gulgrön/Mörkgrön, svart/två olika grå och vit Ögonskugga och en ögonsfransböjjare. Gjorde sönder min häromdan, den flög åt alla håll och kanter :p

Sen fick jag även hem lite kaninsaker jag köpt av en tjej med. Ytterst treviga saker för totalt 35kr! Trevligt pris med.



De stora höbollarna skall jag hänga i burarna så det har nått att pyssla med. Tanken är väl att jag skall ha en i varje bur men det får ta den tid det tar att få ihop dom till ett bra pris helt enkelt. Den lilla är en sån jag använder till transportburarna.

Sköna sovmorgon!

Imorse tog jag en lååång skön sovmorgon efterssom jag hade så fruktansvärt ont i ryggen igår beslöt jag mig för att stanna hemma å vila idag.
När Magnus kom hem klockan runt klockan ett sov jag fortfarande, jag hade inte ens vart upp på toa som jag alltid brukar runt 8-9.

Sen har vi vart å handlat! Storhandlat dessutom! Så nu behöver vi nog inte köpa mat förräns nästa vecka nån gång.
 <----Massa grejer blev det!


Köpte även ett snyggt mörklila nagellack, fingrade på ett på Åhlens förra veckan men tyckte att jag redan hade handlat nog då så köpte det inte. Vilken tur, det kostade 85kr, nu fick jag ett med bättre färg (inget jäkla glitter) för 22,50kr!

Dagens Tips:
Ahlegrens Bilar finns numer doppade i mjölkchoklad. Hur goda som helst är dom!

Tävling

Är tröttast i världen just nu och tänker inte skriva nått speciellt mer än att jag är väldigt nöjd över alla kaninernas insatser idag.

Glimma har ingen kondis alls men blev 2a och 3a i Rak eliterna och 3a i Längd Elit. Hennes dotter Ying tog sitt andra längdcert! Snart har jag fött upp en Champion till :D Glimma blev 2a i både rak och längdKM!

Puss har börjat springa! i första svåren hade hon för mycket fel för pinne(5) men tog endå placering. I den andra sprang hon igen (!) och gick 1+1 och fick sin sista pinne till Elit! Hon kom även 2a i Minimästaren. Nu skall vi bara jobba på kondisen lite.

Glittra debuterade rak medelsvår men hon hade tankarna någon helt annanstanns...slutade på 5 fel tror jag men endå så sprang hon mer än vanligt vilket är ett väldigt bra tecken :D

Vingla vinglade igenom hela grundomgången med en rasande fart och drog med sig en hög framkant, i andra sprang hon rakt fram och nollade, precis utanför pinne igen =)

Rocky....han sprang som om elden vore lös...tyvärr höll han inte alls koll på benen i den farten så två bommar rök. Dock behöver han nog banta lite för han har fått en REJÄL mage.

Oskar debuterade! Han är envis som en lite åsna! Trodde innan start inte att jag ens skulle få honom igenom banan efterssom han VÄGRADE gå åt det hållet...nej, han skulle in i väggen!! Efter att ha rivit de två första hinderna genom att hoppa och typ vända i luften sammtidigt gav han sig dock och sprang resten av banan jättefint på 0 fel :D

200kr på HM, en sele, 2 gratisstarter och en röd matskål följde med hem, sen snodde jag åt mig en av anettes säckar morötter med *mohahaha*
För första gången på länge gick jag + efter en tävling! La 180kr i startavgifter fick med 240 i presentkort och startavgifter + skål (kostar 25kr) och selen (ca 45kr).

En mycket lyckad dag helt enkelt!


Onyx CH Poetic Tara, "Glimma"

Kinna avklarat!

Nu är 9 / 10 burar hemma! *wohoo* Snart kan jag börja fixa kaningården på allvar!

Tog lite bilder på mina sötisar som är kvar i Kinna med =D



Gustav 5,5år


& Look 8,5år


Dagen shopping!

För en gångs skull köpte jag faktiskt alla de där sakerna som stod på min lista + ett par till då :D




Några sötisbilder

Precis innan jag skulle gå å lägga mig nu skulle jag packa min väska inför imon. När jag lyfte upp väskan var den ovanligt tung så jag öppnade och vad hittade jag där!?!

   

Är han inte sötast?

Dagens mini-shopping...

...höll jag på att glömma!

Förutom 10kg morötter blev det en ny tvål till badrummet och kaffe! Samma kaffe som donkan använder och jag ÄLSKAR det!


*Snaaark*

Måste sova snart, har precis gjort klart vår powerpoint-pres. som vi skall ha på redovisningen om Urinvägsinfektioner imon. Måste bara skriva stödorden till det jag skall säga så är jag klar.

Tänker ta två-tåget hem imon, så hoppas verkligen att jag får redovisa på förmiddagen annars är det klippt! Skall nämnligen åka till Kinna och lämna bilen och släpet imon och åka tillbaka hit på lördag med min bil! Jag älskar verkligen pappas bil MEN den drar sååå mycket mer bensin än vad min lilla gör och det har jag inte alls råd med just nu.

Förhoppningsvis hinner jag träffa Karin en stund i stan innan tåget går, skall shoppa lite med. Har 3 väldigt nödvändiga saker jag måste ha!

*Grått Nagellack (inget jäkla glitter i)
*Maskara (håller på att få spatt på den jag har)
*Rosa ögonskugga

Hittar jag en fin grå mössa kanske den kan slinka med också men egentligen har jag inte råd.

Nä, nu måste jag tvätta håret och krypa till sängs!

Tävlingar !

Om ni inte vet det så är jag en sån som sitter 30 minuter innan anmälningstiden går ut och skriver min anmälan i ett rasande tempo. Nu har jag faktiskt planerat för 2 helger i rad, redan nu! Har anmält mig till och med!
Det lustiga är att jag har så få kaniner med för omväxlingens skulle, men vissa här hemma är inte mogna och vissa är inte i skick att starta nu och sommliga mår inte dåligt alls av att vila ett tag =)

Nu på söndag och nästa söndag blir det bara Glimma, Puss, Glittra, Vingla, Rocky och Oskar som följer med. Ganska skönt att inte ha så många faktiskt =) Lite roligt att det är övervägande del honor....hur gick det till!!?!?!


Dagens WOW-inlägg

Det var längesen! Jag har tagit en paus från spelandet för jag hinner inte längre, för mycket i skolan just nu. Hoppas på att det kommer lugna ner sig när nästa kurs börjar, för denna har varit för jävlig rent ut sagt.
I alla fall, Arya har varit hos frisören! Här kommer en före och en efterbild!

   
FÖRE, grönt hår och lång fläta.

EFTER, lila uppklippt frisyr med lugg!

Sista boken!

Är nu på sista boken i Sagan om Belgarion! Det drar ihop sig!!!


 




 
När jag är klar kommer en kort recension om serien.


 


Generationsbyte

Gick och funderade lite när jag sprang runt hos kaninerna innan och insåg att ett generationsbyte på tävlingsfronten kommer det ganska tydligt att bli om kanske bara ett år eller så. De äldre är inte lika stadiga som förr (förutom Glimma som hoppar bättre än någonsin) och på antalet jag har i lättklass märks stor skillnad. Har ju inte haft en enda på ett par år och nu har jag 5 stycken som tävlar lätt i båda klasserna, varav en inte ens debuterat än. För tillfället har jag 2 på 5år, 2 på 4år en på tre och en på två, 3 på 1,5 och 5 stycken som är födda 08. Nästa år blir det bara en ny kanin har jag bestämmt och den kommer födas här *hemlighetsfull*

Tisdagens Shopping

Jag shoppade upp mina ihopsammlade presentkort på HM som kaninerna så duktigt vunnit åt mig och för en gångs skulle så köpte jag nått jag verkligen behövde istället för massa småkramms.

2 mysiga tröjor blev det, kostade 198kr/st, helt lagom!


Bläää...

Jag ORKAR verkligen inte blogga idag, men för Ewas skull skriver jag det här så hon vet att jag inte tänkt lägga ner för all framtid.

Imon kommer inlägg med gårdagens shopping och lite kaninbilder:D

Snart sova...

...men först lite bilder på mina sötisar!





Gårdagen...

...eller kvällen kanske passar bättre spenderades som sagt med Tina, Karin och Fiiiii. En munter skara som typ sov när jag kom klockan 21.00!!!!!! Jag hann precis se slutet på nån sjukt kass film som det tydligen va SÅÅÅ konstigt att jag inte sett?!? Sen hade ovan nämnda teqilarace medans jag drack mitt kaffe och smaskade i mig div. godis och chips som stod framdukat.

        
Teqilarace!

Sen drog vi till skaras enda uteställe. Efterssom det nu är det enda så borde det ju va folk där tänkte jag...men ack så fel jag hade. Stället var alltså stort! med jättedansgol och jättemysig "resturanghörna" men det gigantiska dansgolvet var tomt när vi kom vid 10 och lika tomt när jag gick ett par timmar senare förutom en kille som gick till den mycket ensamma DJ som stod i ett hörn och pratade nån minut med honom innan han gick tillbaka igen. Förövrig verkade Djn ganska bortkommen, volymen gick upp och ner som en jojo och när han fint skulle byta låt så blev det helt plötsligt ett tvärt slut följt av en skumm tystnad innan musiken brakade på en bit in i nästa låt...

Sen har vi det där med taket, dom verkade ha försökt anstränga sig med att det skulle se fint ut med åtminstånde tre stora kristallkronor i "resturangdelen" men att det sen bestod av svartmålad frigolit (som då va vitprickig) och diverse rör och kablar som hängde lite huller om buller gjorde att dom där pampiga kronorna bara såg löjliga ut.


        
Karin & Fiiiii,   Det  uhm...fina taket,   Fiiiii, Karin och Tina beställer dricka och Karins drink!


Strax innan 12 drog jag mig hemmåt med en fruktansvärd mensvärk så dom fick allt klara sig utan mig ;)


  

"slut på rubriker"

Kom hem från skara för nån timma sen där jag tillbringat kvällen med Tina, Karin och Fiiiii. Mer om detta (och bilder) kommer när jag sovit några timmar eller nått.
Nu tänker jag nämnligen krypa ner i min säng och lyssna på min bok!
Är på nummer 4 nu!

---------------------->   


Natti natti!


10 Snabba...

...för att fördriva tiden.


Sommar eller Vinter?   -   Sommar
Höst eller Vår?   -   Vår
Skog eller Hav?   -   Skog
Öl eller Vin?   -   Öl
Hemmakväll eller utekväll?   -   Hemmakväll
Glass eller Godis?   -   Godis
Choklad eller Vanlij?   -   Blandat :D
Cola eller Fanta?   -   Cola
Jul eller Nyår?   -   Jul är mysigare
Svart eller Vitt?   -   Svart

*wohoo*


Bild

Jag hittade en bild som va riktigt längesen! Den togs en sån där dag då jag och en viss Lisa bestämmde oss för att vi behövde nått nytt!

Rött och svullet är det och det har den varit från och till fram tills ungefär för en månad sen, den tog alltså mer än ett år på sig att läka och den kan fortfarande ömma ibland om jag sovit på den. Har många gånger funderat på om jag skulle ta ut den men har varje gång kommit fram till att nej, den gjorde på tok för ont att göra för att jag skulle göra det! Dessutom får jag fortfarande inte upp kulorna...

 
Min Älskling!
Tyvärr har jag inte kvar töjningen längre =(

Panik!

eller nått, vet inte vad som flugit i mig. Har massa Talböcker nu, tror jag har 23 av David Edding, har läst/lyssnat på 5 av dom...av nån anledning känner jag mig jättestressad över att hinna lyssna på alla inom nån viss tid...sammtidigt som jag inte vill att dom skall ta slut...väldigt förvirrande.

Just nu är det iaf Sagan om Belgarion som lyssnas på! Är på bok 3/5.




Måste göra en bok-kategori här på bloggis tror jag...


Snart...

...drar jag iväg till Kinna! skall ju som sagt hämta 2 nya kaninburar och lite hus pappa har byggt.

På resan dit tänker jag sysselsätta mig med att lyssna på min bok. Just nu är det del 3 i Sagan om Belgarion som spelas.
Lustigt att jag börjat lyssna på böcker... har alltid gnällt över dom de gånger jag försökt mig på det innan, tyckte det va jobbigt att inte kunna läsa en mening två gånger om det skulle behövas eller att kunna stanna upp och tänka...jag har tydligen inte haft en tanke på paus-knappen...
Det hela började väl egentligen med att jag blev åksjuk på tåget av att läsa och det kan vara ganska frustrerande om det är väldigt spännande. Sen fick jag inte tag i trean i pocket någonstanns efterssom dom har slutat att trycka dem i pocket....dumbommar... När väl mamma fick tag på ett ex kunde jag inte hålla med så jag fixade den i talbok istället. Innan jag gjorde det lyssnade jag på två andra eddingsböcker, vilket jag nog inte skulle ha gjort för när jag nu väl började på trean så SÖG den nya rösten...typ en gammal tant som måste göra alla namn superengelska! Det är jättejobbigt när man hört dom uttalas på svenska innan.. Aja, som tur är läser hon bara denna boken, i nummer 4 är det den andra igen, annars vettesjutton hur jag stått ut. Sen är kapitlerna helt fuckade i denna med, börjar mitt i spåren och inte ett kapitel/spår som det faktiskt skall vara....aja, hoppas det bara är denna boken med då.


Idag har jag fått ganska mycket gjort faktiskt, har städat alla kaninernas burar, vart och tankat och köpt en ny säck pellets till dom; så nu hoppas jag att dom går upp i hullet igen. Detta var sista gången jag testade Lottie vill jag lova, iaf när det är kallt ute. Så har jag hunnit hoppa Glittra, Oskar och Vingla med, tjejerna sprang medans oskar tycker det mesta fortfarande är ganska läskigt. Funderar lite på om det är selen han tycker är läskig för i hagen är han världens tuffaste och kutar runt som en idiot och tror att han äger hela världen..om nu världen räcker för honom.
Tänkte prova en bogsele på honom men efterssom jag inte har nån måste jag köpa och precis då hittar jag ett inlägg från Mia där hon säljer massa saker, TIMING! Naturligvis köpte jag inte bara en grej...

     


2 selar från rabb-it blev det, en vanlig och en bog, har länge velat testa rabb-it selar men aldrig tyckt jag haft råd trots att dom är bland de billigaste så det skall bli kul, har bara hört gott om dom. Sen en höhäck, egentligen för att fylla ut så det skulle bli 100-lappen jämnt men dom behövs alltid för eller senare!


Jo en sak till innan jag ger mig av (om 20 minuter skall jag typ åka och har inte varken packat eller kopplat släpen än).
För ett tag sen förklarade jag ju krig mot mina finnar och andra små jävlar i ansiktet. Det har börjat ge resultat!!! Har hittat världens bästa ansiktsmasker och världens bästa nattcreme som lixom....får dom att försvinna helt enkelt. Mer om det en annan dag för nu måste jag göra mig klar!

kram på er!



Mina fyrbenta sötisar!

Låååång tid...

...sen senaste bloggis men den är inte död än, den har bara vilat ögonen lite; precis som jag, har gått omkring i nån slags dimma den senaste veckan. Minns inte riktigt vad jag har gjort eller vad jag inte har gjort...

Provet är iaf avklarat och det gick väl hyffsat, hade en mysig fika med Sus efter, det va trevligt och vi drack stans godaste kaffe typ! Igår träffade jag Tina en sväng innan mitt tåg gick och det var med mysigt, vi åt korv! 


Idag var jag och köpte 250kg hö. Så nu skall det väl räcka över vintern iaf hoppas jag. Hela bilen och släpet blev fullt.




Imon bär det av till Kinna, skall hämta 2 nya burar som pappa byggt, sover nog över till fredag åså åker jag hem då.
Får se hur det blir med bloggandet därifrån men skall försöka =)

natti natti!


Veckan

Så här skall resten av min vecka se ut!

Onsdag kväll: Skriva in allt om hjärnan och dess sjukdommar/skador på datorn. Göra instuderingsfrågorna. Börja i sovrummet.

Torsdag: Skriva in allt om hjärtat och blodomloppet samt dess sjukdommar. Göra alla insuderingsfrågor. Göra klart sovrummet, hämta och montera sängen.

Fredag: Skriva in allt om nervsystemet och göra instuderingsfrågorna. Köpa spån och städa kaninburarna.

Lördag: Repetera allt inför provet. Städa och fixa alla transportburar. Göra klart det sista i sovrummet.

Söndag: Tävla. Repetera allt på kvällen.

Måndag: Prov. Stan med Sus?


EFIT 2/10-08

Efterssom dagen inte är slut än kommer det komma upp fler foton efterhand som timmarna går!




10.00
Låg och lyssnade på min bok!



11.00
Åt frukost



12.00
Precis städat ur kaninburarna och tömt allt i komposterna.



13.00
Sitter och bloggar



14.00
Kommer fram till att jag måste göra något åt röran i badrummet.



15.00
Städar badrummet



16.00
Städar fortfarande, Troll tycker jag är tråkig och sommnar mitt i allt.



17.00
Städar fortfarande...börjar bli aningen frustrerad över att aldrig bli klar


  
18.00
KLAR!



19.00
Lägger upp detta inlägget första gången!



20.00
Pluggar...



21.00
Sitter fortfarande vid datorn, Troll sommnade i mitt knä. Sötisen =)



22.00
Letade efter nått rosa :P Såhär ser iaf vårt sovrum ut nu, imon skall jag ta tag i det...



23.00
Vart och hämtat Magnus i skövde. Just hemma och jag och Troll har satt oss vid datorn!
Troll ser riktigt evil ut...



24.00
Borstar tänderna, natti natti



Nästan 4 timmar...

...tog det för mig att städa hela badrummet. Där har legat saker över hela golvet och en påse samt en ouppackad låda. Jag har till och med sorterat ut div. hårgrejer och krämer som jag tänkte lägga om upp och helt enkelt skänka bort!

Så kolla om det är nått du vill ha, om en vecka åker allt i soptunnan. Självklart får du betala ev.frakt för det om du inte hämtar det här eller korsar min väg nånstanns. mejla: [email protected].


Härliga skog!

Idag och igår har jag och Gissa tagit långa promenader i skogen här runt. Finns en upplyst slinga nämnligen (även fast jag inte sett lamporna lysa nån gång än, men dom tänds väl till vintern antar jag). Har iaf kommit fram till hur mycket jag älskar att gå i skogen på hösten, det luktar så gott och alldeles tyst och stilla. Ena stunden är det fullt med fina färger från lövträden och helt plötsligt blir det tät granskog för att sedan bli lövskog igen....underligt...





Idag gick vi inte lika långt som igår. Gissa började bete sig underligt, hon ville inte gå framåt och gnällde imellanåt. Jag som är livrädd fär älgar satte en väldans fart och det va riktigt skönt när vi tills slut kom ut bland husen igen efter en liten genväg bland snåren.

Hemma hos mig!

Efterssom några ville se hur vi numer bor har jag vart runt å fotat lite ;)




framsida, sidan och baksidan med altan (där det ligger massa preseningar och grejs) ryggarna på kaninernas burar syns till höger.


hall, vardagsrum, "korridor" ner mot sov-,data-,TV-. och badrum, datarum.



Tog inget kort på tvättstugan men här är ett på tvättmaskinen och en mycket uppmärksam Troll iaf. Han älskar att titta på den när det snurrar och kan sitta där hur länge som helst :D






Shoppat!

Idag har jag shoppat! Inte speciellt mycket men endå! Det är första shoppingen någonsin i lilla skövde. Efterssom det ganska tydligt börjar bli höst och kallt behöver jag mössa, vantar och halsduk såklart! Vill ju ha några olika färger med så det blev en grå sjal med tillhörande fingervantarfrån Kicks! Har en likadan sjal i svart och dom är hur mysiga som helst!
Så nu saknas en grå mössa! Sen råkade det även slinka med en hårklämma! Jag kan ju ha sånna nu när mitt hår vuxit ut ;)

Min shopping var dock inte slut där utan drog vidare till Game och hittade en Radiostyrd Yoshi från Mario Kart! Har vart sugen på dom innan men tyckt att dom vart för dyra men nu var det extrapris!





TJOHOO!

Jag har sovit som en gris fram till en halvtimma sen typ, inte ens Gissa eller Troll vaknade före mig utan sov som små kultingar i husses säng enda tills jag väckte dom(!) Hur ofta händer det på en skala =)


Alldeles nyvakna, eller ja, det syns på Troll iaf :D

RSS 2.0